уторак, 08 децембар 2020 09:40

Отварање Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (ПАНДА) секретаријата у Србији

На међународном симпозијуму науке и технологије "Belt and Road International Symposium of Science and Technology Innovation", одржаном 25-27 септембра 2019. године у Шангају, Кина, званично је основано удружење Панбалканска алијанса за природне производе и откриће нових лекова (Pan-Balkan Alliance of Natural Products and Drug Discovery Associations - PANDA).

Невладин, непрофитни, отворени, међународни научни савез основан од стране научника са бројних истраживачких институција, универзитета, као и многобројних научнихи пословних удружења из НР Кине и земаља Пан-Балкана (Република Србија, Република Словенија, Република Хрватска, Босна и Херцеговина, Мађарска, Република Бугарска, Црна Гора, Република Северна Македонија, Република Албанија, Република Грчка). Циљ овог савеза је промоција и узајамни развој природних производа и добијање нових лекова заснованих на природним ресурсима ових земаља, и безбедност хране.

Након оснивања овог удружења, 30. октобра 2020. године, основан је PANDA секретаријат на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ – Институт од националног значаја за Републику Србију (ИБИСС), Универзитет у Београду.

Секретаријат је задужен за свакодневно пословање и комуникацију у оквиру PANDA-е. Циљ нам је да побољшамо размену и комуникацију између истраживача и научноистраживачких институција, да промовишемо иновације и размену талената и истраживача, успостављањем многобројних програма међу члановима различитих институција унутар савеза који ће се заснивати на пријатељској консултацији и заједничким бенефицијама.

За више информација заинтересоване институције и научници су добродошли да контактирају PANDA секретаријат у Србији.

Контакт особа: Нађа Хаџимуртовић, технички секретар PANDA-е, email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent