Четврта годишња конференција и програм обуке Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA) и Међународни семинар УНЕСKО регионалне мреже за хемију природних производа за безбедност и добробит у Азији и Пацифику одржана је од 29. новембра до 02. децембра 2023. године у Parkyard хотелу, Шангај, Кина.

У библиотеци Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ – Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду, 24-25. маја, 2023 године, одржан је Програм обуке о природним производима и открићу нових лекова.

Сваке године, Alliance of International Science Organizations (АNSО) стипендијама за младе таленте подржава 200 мастер студената и 300 докторанада да наставе постдипломатске студије на Универзитету за науку и технологију Кине (USTC), Униветзитету Кинеске академије наука (UCAS) или институтима Кинеске академије наука (CAS) широм Кине.

Трећа годишња конференција Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA) одржана је 1. новембра 2021. године на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ – Институт од националног значаја за Републику Србију (ИБИСС), Универзитета у Београду, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Предлог за оснивање Кинеско-српске заједничке лабораторије за природне производе и откриће нових лекова прихваћен је 20. маја 2021. године, што је од изузетног значаја за Србију и Балкански регион.

Подсетник: још месец дана до истека рока за пријаву за ANSO стипендију.

Заједно са Кинеском академијом наука (CAS), Универзитетом Кинеске академије наука (UCAS) и Универзитетом за науку и технологију Кине (USTC), ANSO сваке године подржава младе таленте да наставе постдипломске студије са 200 мастер и 300 докторских стипендија.

Alliance of International Science Organizations (ANSO) организација основана је 2018. године под начелом „заједничко консултовање, заједнички напор и заједничко дељење“, коју подржава кинеска иницијатива „Један појас, један пут“.

Друга конференција Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA) и научни вебинар о борби против COVID-19 одржана је 7. децембра 2020. године у организацији Шангајског института Materia Medica (SIMM), Кинеска академија наука. Онлајн конференцији присуствовао је велики број професора и научника из 13 земаља (Кина, Србија Северна Македонија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Албанија, Грчка, Бугарска, Мађарска, Румунија, Португал и Турска).

После потписивања Меморандума о узајамној сарадњи између научних Института и Факултета Кине и Србије, у Београду 11. априла 2019. године у оквиру "The 2nd Balkans - China Mini - Symposium on Natural Products and Drug Discovery", покренута је иницијатива да се формира нова асоцијација која ће укључити све балканске земље.

понедељак, 15 април 2019 13:57

Одржан The 2nd Balkans - China Mini - Symposium

У Београду 11. и 12. априла 2019. године у Свечаној сали зграде Ректората Универзитета у Београду одржан је The 2nd Balkans - China Mini - Symposium on Natural Products and Drug Discovery. Поред научника из Кине и Србије, Симпозијуму су присуствовали и истраживачи из Грчке, Кипра, Македоније, Бугарске, Румуније и Финске. Такође, потписан је Меморандум о узајамној сарадњи између научних Института и Факултета Кине и Србије.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent