На Међународни дан науке за мир и развој који се обележава под покровитељством Уједињених нација 10. новембра 2017. године у Србији ће бити организовани Отворени дан института Србије (ОДИС) у чему ће учествовати и Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић".

Ова манифестација има за циљ да целокупном грађанству, а пре свега средњошколцима и студентима, пружи прилику да се упознају са научницима и научно-истраживачким радом у институтима у нашој земљи.

Манифестација ће бити реализована кроз садржаје намењене различитим циљним групама. За средњошколце и студенте ће бити реализовани тематски садржаји са циљем да се посетиоцима рад и занимање научника представе у непосредном контакту са запосленима у научном институту. Програм намењен широј публици подразумева представљање текућих истраживања и обилазак радних просторија.

четвртак, 25 мај 2017 10:10

Отворена врата ИБИСС

Током априла ове године Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић" у сарадњи са тимом Ноћи истраживача, организовао је Отворена врата као део прославе 70 година од почетка рада Института. У склопу овог догађаја, сваке среде су нас посећивале групе школске деце и студената како би сазнали чиме се баве научници у Србији и непосредно се упознали са радом у лабораторијама. Дванаест одељења нашег Института је активно учествовало у овој манифестацији, осмишљавајући и реализујући кратке занимљиве презентације и експерименте, прилагођене узрасној категорији посетилаца. Током четири априлске среде укупно нас је посетило 102 ученика школског узраста (основна и средња школа), као и 111 студената.

петак, 18 март 2016 09:32

Ноу фест 2016.

На Четвртом регионалном сајму образовања - Ноу фест 2016. у Ћуприји, 11. марта 2016. године, одржане су радионице за основце "Ћелија за сваког" у реализацији Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" из Београда, у оквиру пројекта финансираног од стране Центра за промоцију науке.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11060 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent