Naslovna strana časopisa Histochemistry and Cell Biology 148(5)2017

Za naslovnu stranu časopisa Histochemistry and Cell Biology (Volume 148, Issue 5, November 2017) odabrana je slika iz rada: Targeting autophagy to modulate cell survival: a comparative analysis in cancer, normal and embryonic cells, autora: Aleksandra Divac Rankov, Mila Ljujić, Marija Petrić, Dragica Radojković, Milica Pešić, Jelena Dinić.

Izveštaj sa Trećeg kongresa Srpskog društva istraživača raka

Na Trećem kongresu Srpskog društva istraživača raka, održanom od 6-7. oktobra
2017
, naš Institut je bio suorganizator. Koleginice sa Odeljenja za neurobiologiju i Odeljenja za imunologiju su učestvovale u organizaciji i naučnom delu programa 7. oktobra 2017. Panel diskusija je vođena sa predavačima iz inostranstva (prof Ignacio Ochoa Garrido sa Univerziteta u Saragosi, Španija; prof Engin Ulukaya sa Istinje Univerziteta u Istanbulu, Turska; prof Konstantinos Dimas sa Univerziteta u Tesaliji, Grčka) i domaćim učesnicima sa IBISS-a (dr Milica Pešić, dr Tijana Stanković, dr Sanja Mijatović, dr Jelena Dinić i dr Ana Podolski-Renić).


Na fotografiji u predahu između predavanja su (s leva na desno): prof Engin Ulukaya, prof Konstantinos Dimas, dr Tijana Stanković, prof Ignacio Ochoa Garrido, dr Sonja Stojković Burić i dr Milica Pešić.

Predavanje dr Milice Pešić na Četvrtom sastanku COST akcije CM1407 u Lisabonu

Na Četvrtom sastanku COST akcije CM1407 u Lisabonu, dr Milica Pešić je održala predavanje:MeetingLisboa
"Dvojni inhibitori u tretmanu kancera". Dr Milica Pešić je lider radne grupe za istraživanje kancera u okviru ove COST akcije.

Snimak predavanja je dostupan na sledećem linku: https://drive.google.com/file/d/0B0z9_MnrOvGESDJCOE45UjA4UTQ/view?usp=drive_web

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11060 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent