četvrtak, 10 decembar 2020 13:00

Druga konferencija Panbalkanse alijanse za prirodne proizvode i otkriće novih lekova (PANDA) i naučni vebinar o borbi protiv COVID-19

Druga konferencija Panbalkanske alijanse za prirodne proizvode i otkriće novih lekova (PANDA) i naučni vebinar o borbi protiv COVID-19 održana je 7. decembra 2020.godine u organizaciji Šangajskog instituta Materia Medica (SIMM), Kineska akademija nauka. Onlajn konferenciji prisustvovao je veliki broj profesora i naučnika iz 13 zemalja (Kina, Srbija Severna Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Albanija, Grčka, Bugarska, Mađarska, Rumunija, Portugal i Turska).

PANDA alijansi pridružila su se četiri nova člana iz Portugalije, Rumunije, Turske i Grčke. Na konferenciji i vebinaru predstavljena su dosadašnja istraživanja i saznanja o SARS-CoV-2 virusu, razvoju seroloških testova za detekciju virusa, skriningu potencijalnih anti-covid lekova kao i istraživanja vezana za razvoj vakcina koja će nam pomoći u borbi protiv COVID-19.

Pored toga, na koferenciji, prof. Ye Yang, predsednik PANDA saveta, zamenik sekretara Šangajskog instituta Materia Medica (SIMM), i Zhuang Yan, direktor odeljenja za međunarodnu organizaciju, Biro za međunarodnu saradnju, Kineska akademija nauka, zvanično su otvorili Šangajski PANDA sekretarijat.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent