уторак, 04 јун 2024 10:49

Дан Института 2024

У петак, 31. маја 2024. године обележено је 77 година рада и постојања Института за биолошка истраживања “Синиша Станковић”. Традиционално, Институт је организовао прославу уз научни и свечани део програма.

Током научног дела одржана су предавања истраживача из научноистраживачких организација са којима ИБИСС најближе сарађује: Биолошки факултет Универзитета у Београду (др Тамара Кањух), Институт за примену нуклеарне енергије (др Јелена Станојковић), Институт за медицинска истраживања - Институт од националног значаја за Републику Србију Универзитета у Београду (др Сања Момчиловић), Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду (др Данијела Дракулић), Институт за нуклеарне науке “Винча” Универзитета у Београду (др Маја Живковић), као и предавања истраживача са ИБИСС-а (др Јелена Ђукнић и др Марија Ђорђевић).

У другом, свечаном делу званицама су се обратили Министар науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, потпредседник Српске академије наука и уметности, академик Зоран Поповић, и директор Института др Мирјана Михаиловић.

Др Мирјана Михаиловић је представила активности Института из претходне године и захвалила се на присуству и лепим речима значајних гостију и колега. Као и претходних година уручене су захвалнице докторима наука које су ово звање стекли у протеклих годину дана у Институту.

Ове године се навршава 50 година откако Институт носи име свог оснивача и дугогодишњег директора, др Синише Станковића и тим поводом је приказан кратак филм о његовом животу и раду и приказан је филм о осликавању мурала на згради Института са сликом Синише Станковића. Аутор мурала је Андреј Жикић Артез, у сарадњи са компанијом ПрофиЛаб.

Прослава је традиционално настављена у опуштеној атмосфери у башти Института.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent