четвртак, 18 април 2024 17:48

Проширење сарадње са SIMM-ом и WHIIID-ом

На Институту за биолошка истраживања “Синиша Станковић”, 8. априла 2024. године, потписан је тројни уговор између ИБИСС-а, Шангајског Института Materia Medica (SIMM) и Вуханског института за индустријске иновације и развој (WHIIID). Уговор су потписали дирекор ИБИСС-а, др Мирјана Михаиловић, заменик директора SIMM-а, проф. Је Јанг и директор WHIIID-а, Ли Силинг.

Пред тога, обновљен је уговор о сарадњи између ИБИСС-а и SIMM-а, који ће значајно допринети у даљем раду Заједничке лабораторије "Један појас - један пут", коју предводе представници Кине и Србије, проф. Је Јанг (SIMM) и др Марина Соковић (ИБИСС).
На крају, свечано је отворен Заједнички центар WHIIID-а и ИБИСС-а под називом „Заједнички истраживачко-иновативни центар WHIIID-ИБИСС у Београду“. Институт већ од прошле године срађује са Вуханским Институтом, а успостављање овог центара биће значајан искорак у будућој сарадњи и пројектима.
На церемонији и потписивању уговора, присуствовали су помоћник министра др Марина Соковић, Министарство науке, технолошког развоја и иновација; помоћник директора др Момир Пауновић, ИБИСС; секретар из Амбасаде Народне Републике Кине у Србији, Ли Жуеј; директор за ризик Јао Јуен, WHIIID; помоћник генералног директора Ванг Синфенг, WHIIID; виши руководилац пројеката Сју Тјенче, WHIIID; као и цењене колеге из следећих институција које су део WHIIID-а:

WHIIID Institute of Natural Products and New Drug Discovery
Ву Јунгџенг - Заменик директора сектора за међународну и домаћу сарадњу, SIMM
WHIIID Institute of Biomedical Materials and Devices - Wuhan Asia Biomaterials Co., Ltd
Проф. Џанг Шенмин - Извршни директор
WHIIID-Xlement Enterprise Joint Innovation Center for Intelligent Biomedical Perception Chip – Xlement (Wuhan) Life Science and Technology Co.
Јуен Јуџен - Подпредседник
WHIIID-Rikomay Enterprise Joint Innovation Center for Retired Lithium Battery Green Resource Utilization
Проф. Цао Јуенченг - Извршни директор
WHIIID HuaNeng Wuhan Power Generation Co.,Ltd
Чен Сјаогуанг - Извршни директор
Жуан Вејли - Директор
WHIIID Institute of 5G+ network security Enterprise Joint Innovation Center- Eversec Technology Co. Ltd
Јен Тао - Управник
Џао Жан - Заменик управника

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent