petak, 19 april 2019 09:14

Dan DNK 2019.

Srpsko društvo za molekularnu biologiju i ove godine u saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo obeležava Dan DNK. Ove godine manifestacija će biti održana 25. aprila 2019. sa početkom u 18.00 u Sali Odeljenja umetnosti Biblioteke grada Beograda.

Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" je pokrenuo nove projekte u saradnji sa kompanijom Zepter International.

četvrtak, 18 april 2019 10:51

Svetski dan imunologije 2019.

Povodom Svetskog dana imunologije biće održana javna tribina pod nazivom Promocija značaja imunoloških istraživanja u očuvanja zdravlja 25. aprila 2019. godine u Svečanoj sali SANU. Organizatori Tribine su Društvo imunologa Srbije, Odeljenje medicinskih nauka SANU i Odbor za imunologiju i alergologiju SANU.

četvrtak, 18 april 2019 09:07

Dan fascinacije biljkama 2019.

Dan fascinacije biljkama je manifestacija koja se obeležava širom sveta tokom meseca maja pod okriljem Evropske organizacije za biljne nauke (EPSO). Glavni cilj programa je da kroz različite aktivnosti ukaže na značaj biljaka i očuvanje raznovrsnosti živog sveta.

U Beogradu 11. i 12. aprila 2019. godine u Svečanoj sali zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu održan je The 2nd Balkans - China Mini - Symposium on Natural Products and Drug Discovery. Pored naučnika iz Kine i Srbije, Simpozijumu su prisustvovali i istraživači iz Grčke, Kipra, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Finske. Takođe, potpisan je Memorandum o uzajamnoj saradnji između naučnih Instituta i Fakulteta Kine i Srbije.

sreda, 10 april 2019 11:36

Beloglavi sup Dobrila se vraća kući

Beloglavog supa Dobrilu koju su kolege iz Fondacije za zaštitu ptica grabljivaca – Beograd obeležili na gnezdu na Uvcu 2018. godine, tokom migracije naišla je na hladan talas u Turskoj u planinama blizu granice sa Sirijom. U Saradnji sa Ministarstvom za zaštitu prirode Turske dogovoreno je da se Dobrila pusti ali se ona uporno vraćala nekoliko puta. Pošto je za Dobrilu najbolje da se vrati kući na Uvac, u matičnu koloniju, započeta je akcija njenog povratka.

U Beogradu 11. i 12. aprila 2019. godine u Svečanoj sali zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu održaće se The 2nd Balkans - China Mini - Symposium on Natural Products and Drug Discovery. Organizator kongresa je Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković", a koorganizatori su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Šangajski Institut (SIMM).

Program Simpozijuma

"Pavle Savić" je program saradnje "Partnerstvo Hubert Curien" (PHC) između Republike Srbije i Republike Francuske u oblasti naučnih i tehničkih istraživanja.

Cilj programa je da omogući aktivno učešće i mobilnost mladih istraživača, naročito doktoranata i post-doktoranata, objavljivanje zajedničkih publikacija i patenata, kao i razvoj već postojeće saradnje i uključivanje u programe finansirane od strane Evropske unije.

U petak 29. 3. 2019. Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković" posetila je grupa učenika sa profesorima iz gimnazije "Milena Pavlović Barili" iz Beograda. Goste su dočekali dr Jovana Petrović i Dejan Stojković sa Odeljenja za fiziologiju biljaka.

Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ se priključio obeležavanju 20. marta, Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke. Tim povodom je održano predavanje u biblioteci Instituta.

Strana 1 od 4

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11060 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent