ponedeljak, 08 april 2019 08:10

Otvoren konkurs programa bilateralne naučne saradnje “Pavle Savić” 2020-2021.

"Pavle Savić" je program saradnje "Partnerstvo Hubert Curien" (PHC) između Republike Srbije i Republike Francuske u oblasti naučnih i tehničkih istraživanja.

Cilj programa je da omogući aktivno učešće i mobilnost mladih istraživača, naročito doktoranata i post-doktoranata, objavljivanje zajedničkih publikacija i patenata, kao i razvoj već postojeće saradnje i uključivanje u programe finansirane od strane Evropske unije.

Nosilac programa u Republici Srbiji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nosilac programa u Republici Francuskoj je Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove i Ministarstvo visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija, a sprovodi ga agencija Campus France uz podršku Francuskog instituta u Srbiji.

Ovim programom obuhvaćene su sve naučne oblasti, a finansiranje se isključivo odnosi na pokrivanje troškova vezanih za mobilnost istraživača angažovnih na zajedničkom projektu.

Više od 130 istraživačkih projekata dobilo je podršku i koristilo ovu finansijsku pomoć od 2003. godine.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura: 3. jun 2019.
Objavljivanje rezultata: decembar 2019.
Početak projekata: januar 2020.
Kraj projekata: decembar 2021.

Aplikacija za konkurisanje za ekipe iz Srbije na: http://www.mpn.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-naucne-i-tehnoloske-saradnje-izmedju-republike-srbije-i-republike-francuske-u-okviru-programa-pavle-savic-2020-2021/

Kontakt u Francuskom institutu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Korisni linkovi:

http://www.institutfrancais.rs 
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/bilateralna-saradnja-sa-francuskom/ 
https://www.campusfrance.org/fr/savic 
https://www.facebook.com/institutfrancaisdeserbie.beograd/ 
https://twitter.com/IFsrbija
 

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent