У библиотеци ИБИСС-а, 20. маја, 2024. године, одржана је свечаност којом је обележена 15. годишњица потписивања Споразума за науку и технологију између НР Кине и Србије, као три године успешног рада Кинеско-српске заједничке лабораторије „Један појас, један пут“, коју су основанли Шангајски Института Materia Medica (SIMM) и ИБИСС.

На Институту, 16. маја, 2024. године, одржан је Трећи састанак Међународног саветодавног одбора. Састанку су присуствовали чланови Одбора др Маријан Рот, др Матијаж Полак, др Статис Гонос, национални косултант испред SAIGE пројекта др Александар Белић, као и директор др Мирјана Михаиловић и помоћник директора др Момир Пауновић, ИБИСС.

Српско друштво истраживача рака (СДИР) је на Трећем састанку "СДИР Научни дани", одржаном 25. априла 2024. године на Институту за онкологију у Сремској Каменици, Универзитет у Новом Саду, доделило награду за најбољу публикацију у области истраживања рака за 2023. годину др Софији Јовановић Стојанов са Одељења за неуробиологију, ИБИСС.

Др Слађана Јевремовић, научни саветник на Одељењу за физиологију биљака учествовала је на годишњој Конференцији COST акције CA21157 - European Network for Innovative Woody Plant Cloning (COPYTREE), In Vitro Culture of Woody Crops: Problem Solving by New Approaches.

Друштво паразитолога Србије (ДПС) је на 30. стручном састанку, одржаном 26. априла, 2024. године, на Департману за ветеринарску медицину Пољопривредног факултета, Универзитет у Новом Саду, доделило годишњу награду за научноистраживачки рад за 2023. годину др Милану Миљевићу са Одељења за генетичка истраживања, ИБИСС и проф. др Оливери Бјелић Чабрило са Департмана за биологију и екологију Природно-математичког факултета, УНС.

Прва у низу радионица из програма обуке „Развој и валидација тржишног потенцијала и тржишног модела“ коју води Домен Боле, одржана је у среду 24. априла 2024. године у библиотеци ИБИСС-а. Радионица је намењена тимовима који су пријавили предлоге пројеката „Доказ концепта 2“ који су финансирани из средстава SAIGE пројекта.

Прва у низу радионица из програма обуке „Развој и валидација тржишног потенцијала и тржишног модела“ коју води Домен Боле, одржана је у среду 24. априла 2024. године у библиотеци ИБИСС-а. Радионица је намењена тимовима који су пријавили предлоге пројеката „Доказ концепта 2“ који су финансирани из средстава SAIGE пројекта.

Годишњи састанак COST акције ImmuParkNet одржан је од 20-22. априла, 2024. године, у хотелу Royal Inn у Београду. Састанак су организовали др Тамара Саксида и сарадници Одељења за имунологију ИБИСС.

У петак, 19. априла, 2024. године, одржан је састанак са члановима Међународног саветодавног одбора Састанку су присуствовали др Teresa Lettieri, проф. Damid Barcelo Cullerds, др Thomas Mohr и национални косултант др Александар Белић.

На Институту за биолошка истраживања “Синиша Станковић”, 8. априла 2024. године, потписан је тројни уговор између ИБИСС-а, Шангајског Института Materia Medica (SIMM) и Вуханског института за индустријске иновације и развој (WHIIID). Уговор су потписали дирекор ИБИСС-а, др Мирјана Михаиловић, заменик директора SIMM-а, проф. Је Јанг и директор WHIIID-а, Ли Силинг.

Страна 1 од 25

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent