ponedeljak, 06 jun 2022 11:57

12th DrosEU Workshop Belgrade

Radni sastanak European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) održaće se 13. i 14. juna u Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković". Sastanak će biti u hibridnom formatu sa učešćem ograničenim samo na registrovane članove konzorcijuma.

Sa ciljem razvijanja integracije i razmene populaciono genomske informacije i podataka osnovan je DrosEU kao kolaborativni konzorcijum istraživača i laboratorija u polju evolucione genetike i genomike Drosophila. Projekat je finansiran od strane Special Topics Network (STN) granta European Society for Evolutionary Biology (ESEB) i u maju 2017. godine ga je sačinjavalo 40 laboratorija iz 19 evropskih zemalja kao i iz SAD, Maroka i Izraela. Od 2016 godine saradnici Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" - Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu i Biološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu (https://drosbeg.bio.bg.ac.rs) priključili su se konzorcijumu i do sada doprineli publikovanju dva rada konzorcijuma u časopisima visokog ranga. Sastanci DrosEU konzorcijuma se održavaju dva puta godišnje sa ciljem razmene rezultata istraživanja, razmatranja budućeg rada i saradnje na polju adaptacione genomike Drosophila.

Program radnog sastanka

Ukoliko neko želi da čuje neko od kratkih predavanja (označeno zeleno u priloženoj agendi) link može dobiti na zahtev od Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent