četvrtak, 26 novembar 2015 08:12

Nacionalna stipendija "Za žene u nauci"

Naučnice Jelena Aleksić, Ljubica Davidović i Tamara Saksida ovogodišnje su dobitnice nacionalnih stipendija u okviru međunarodnog programa „Za žene u nauci“.One su nagrađene za svoj izuzetan naučnoistraživački rad u oblastima matematičke analize, teorije struna i kvantne teorije i imunologije.

Kratku biografiju Tamare Sakside iz Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, odeljenje Imonolgije, možete pročitati ovde.

Stipendije koje su dobile namenjene su realizaciji značajnih naučnih istraživanja koja će biti sprovedena u Srbiji. Cilj međunarodnog programa „Za žene u nauci“ je da širom sveta, a tako i u našoj zemlji, podrži izvanredne mlade naučnice koje svojom posvećenošću, dostignućima i vizijom doprinose napretku nauke i društva.

Program Nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ u Srbiji, kao deo istoimenog međunarodnog programa, pokrenut je 2010. godine, u partnerstvu Nacionalne komisije za saradnju sa UNESKO, Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj i L’Oreala Balkan. Ove stipendije se peti put za redom dodeljuju u našoj zemlji.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent