utorak, 24 oktobar 2017 13:16

VII Kongres Društva za neuronauke Srbije

Društvo za neuronauke Srbije u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, organizuje VII Kongres sa međunarodnim učešćem. Radni deo Kongresa održava se u svečanoj Sali SANU 26. i 27. oktobra, 2017 godine. Publika će imati prilike da čuje 28 istaknutih predavača iz zemlje i inostranstvai predavanja iz oblasti: translaciona istraživanja u neurodegenerativnim bolestima, neuroinflamacija, interakcija centralnog nervnog sistema i periferije, kontrola ponašanja, plastičnost nervnog sistema.

posterA3 DNS
Veliki broj mladih istraživača takođe će imati priliku da prezentuje svoja istraživanja. U okviru Kongresa, Studentska Sekcija Društva organizuje predavanja i radionice u kancelariji za mlade “Gnezdo” (Beograđanka), pod nazivom ''Sinaptogeneza''. Program je dostupan na https://sites.google.com/view/srneurosociety/home

Organizatori skupa su Društvo za neuronauke Srbije, kao i Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Biološki fakultet, Medicinski fakultet, Institut za nuklearne nauke Vinča, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Univerziteta u Beogradu. Skup je akreditovan kod Zdravstvenog Saveta Republike Srbije i podržan od strane Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i international Brain Research Organization.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent