četvrtak, 16 mart 2023 10:01

Otvorena vrata Odeljenja za neurobiologiju povodom Nedelje svesti o mozgu

U okviru Nedelje svesti o mozgu, koja je realizovana u organizaciji Studentske sekcije za Neuronauke Društva za Neuronauke Srbije, studenti i srednjoškolci imali su priliku da posete laboratorije Odeljenja za neurobiologiju Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”.

Saradnici Laboratorije za neuroonkologiju, Laboratorije za neurohemiju i Laboratorije za molekularnu neurobiologiju ugostili su mlađe kolege i upoznali ih sa temama i metodama kojima se u svojim istraživanjima bave.

Studentska sekcija za Neuronauke Društva za Neuronauke Srbije već 12. godinu zaredom organizuje Nedelju svesti o mozgu (Brain Awareness Week) koja predstavlja događaj posvećen popularizaciji nauke i važnosti medicine, psihologije i biologije kroz predavanja, izložbe i radionice. Manifestacija se tokom treće nedelje marta održava širom sveta. Program je namenjen svim uzrastima, a preko 3.000 posetilaca godišnje prisustvuje ovom događaju.

Ovogodišnja Nedelja svesti o mozgu pod nazivom „Strah – pokretačka sila u prirodi” održava se od 13. do 19. marta. U modernom svetu se o strahu govori isključivo u negativnom kontekstu, ali da li je strah uvek loš? Kroz multidisciplinarni pristup Studentska sekcija za Neuronauke predstavlja koncept straha kroz sledeće celine: evolucija straha, anatomija straha, strah kod životinja, PTSP, epigenetika, filozofski i kulturološki aspekt straha kao i lečenje i psihoterapija.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent