petak, 01 januar 2016 22:36

Ebsco Discovery Service

Discovery Service for KoBSON - Serbia je novi servis koji je obezbeđen za akademsku mrežu Srbije. EBSCO Discovery je dostupan pristupom iz institucija koje su povezane na akademsku mrežu, kao i u udaljenom pristupu (logovanjem sa korisničkim imenom i šifrom).

EBSCO Discovery servis omogućava objedinjenu pretragu svih baza na koje smo pretplaćeni preko akademske mreže. Pretraga se jednostavno vrši u okviru forme za pretragu na početnoj stranici KoBSON, ili odabirom opcije EBSCO Discovery Service na EBSCO platformi.

Osnovna pretraga podrazumeva objedinjenu pretragu po ključnim rečima, naslovu rada ili autoru, dok su u okviru napredne pretrage ovog servisa ponuđene i druge opcije koje u velikoj meri mogu olakšati proceduru pretrage celokupne dostupne naučne literature preko KoBSON-a.

EBSCO Discovery nudi nekoliko dodatnih mogućnosti koje su na rapsolaganju kada ste ulogovani na samoj platformi. Neke od njih su čuvanje pretraga i podešavanja automatskog obaveštavanja, pozajmljivanje knjiga. EBSCO servis je za neke knjige i naučne radove povećao broj dozvoljenih preuzetih strana sa 60 na 100 što je dodatno olakšalo rad istraživača.

Upustvo za otvaranje naloga i pozajmljivanje knjiga na EBSCO platformi je dostupno ovde.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent