др Ђурђица Игњатовић

Током јула 1997. године похађала летњу школу на Универзитету Илиноис у Чикагу, САД где је на Одељењу за биохемију и молекуларну биологију стекла искуство из области генетичког инжењеринга.

Основне академске студије завршила је 1998. године, на Хемијском факултету Универзитета у Београду, смер Биохемија.

Магистарску тезу "Клонирање, експресија и интеракција са алфа-субјединицом Г-протеина фрагмената треће цитоплазматичне петље допаминског Д2 рецептора човека" је одбранила 2000. године на Хемијском факултету Универзитета у Београду, смер Биохемија.
Од 1999-2005. године била је запослена у Институту за хемију, технологију и металургију (ИХТМ) у Лабораторији за биохемију. Од 2005. је запослена на Одељењу за биохемију Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић".

Докторску дисертацију под насловом "Испитивање атипичног антипсихотичког потенцијала новосинтетисаних арилпиперазина тестовима in vitro и на анималним моделима психозе" одбранила је 2010. године, на Биолошком факултету Универзитета у Београду.
Одржала је предавања по позиву на две конференције „Биологија аутизма“ у Загребу (Хрватска) априла 2014. године и Тхерманама Лашко (Словенија) октобра 2014. године. У циљу популаризације науке, одржала је предавање “Микробиота и централни нервни систем” 2017. године, у организацији Центра за предавачку делатност Задужбине Илије М. Коларца.

Др Игњатовић је била ментор докторске дисертације кандидата Катарине Д. Бојовић под насловом: „Повезаност неуроразвојних поремећаја са варијантама гена за лактазу, хумани антиген леукоцита и рецептор витамина Д, као и са присуством опиоидних пептида у урину и цревном дисбиозом“, која је одбрањена на Биолошком факултету 2021. године.

Од 2020. године, ангажована је у оквиру Програма рада Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, финансираном од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У свом до садашњем раду бавила се истраживањима у области медицинске хемије, фармакологије и фитотерапије као и неуробиологије и нутриционистичких наука користећи in vitro тестове на неколико ћелијских линија и анималне моделе понашања.

Последњих година фокусирана је на испитивање етиологије неуроразвојних поремећаја.