Теодора Комазец

Теодора Комазец је завршила основне академске студије на Биолошком факултету, Универзитета у Београду на модулу „Молекуларна биологија и физиологија“ 2019. године. На истом факултету 2020. завршава мастер академске студије на модулу „Имунобиологија“ под насловом “Испитивање антипролиферативног потенцијала одабраних деривата пиридона на HCT-116 и MDA-МB-231 ћелијским линијама“, а 2021. уписује докторске студије на модулу „Ћелијска и молекуларна онкологија“. Од априла 2022. запослена је у Одељењу за имунологију на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић" – Институту од националног значаја за Републику Србију.

Теодора је део пројектног тима пројекта у оквиру програма ПРИЗМА (ADVANCED) финансираног од стране Фонда за науку Републике Србије, као и пројекта билатералне сарадње са Немачком службом за академску размену (DAAD).

Члан је већег броја националних и медјународних друштава међу којима су: Српско друштво истраживача рака (СДИР), Европско удружење за истраживање рака (ЕАRC), Српско друштво за молекуларну биологију (МолБиоС), Клуб младих имунолога Србије (КМИС), Млади европске федерације имунолошких друштава (yЕFIS), Биохемијско друштво Србије (БДС), Европска федерација биохемијских друштава (FEBS) и Српско друштво за имунологију, молекулску онкологију и регенеративну медицину (СДИОР).

Њена истраживачка интересовања су: биологија тумора, експериментална онкологија, испитивање антитуморске активности новосинтетисаних једињења in vitro и in vivo, туморска имунологија, праћење одговора тумора и туморске микросредине на примену потенцијалних терапеутика, истраживање молекуларних механизама и сигналних путева укључених у регулацију канцера.