Предавач:др Јелена Савић, Одељење за физиологију биљака ИБИСС
Време: среда, 6. новембар 2024. у 13.00
Место: Библиотека ИБИСС
Европски институт за иновације и технологију (EIT), основан је од стране Европске уније као независно тело чији је циљ јачање конкурентности Европе у сфери иновација. Од октобра месеца ИБИСС је постао члан EIT секције Food, највеће светске мреже кроз коју се генеришу и развијају иновације у производњи хране, пољопривреди, истраживању и промоцији природних производа и сродних тема. Са тим у вези дефинисана су и три приоритетна правца:
1. Healthier lives through food
2. Reducing risk for a fair and resilient food system
3. Net zero food system.
О EIT Food организацији, значају партнерства за ИБИСС и могућим моделима финансирања истраживања, упознаће вас чланови нашег EIT Food тима. Утиске са годишње EIT Food конференције, Next Bite 2024, недавно одржане у Риму пренеће нам др Јелена Савић и др Нина Деврња.
ИБИСС користи аналитичке "колачиће" (енг. "cookies") за анализу коришћења сајта у циљу унапређења корисничког искуства, кликом на "Прихватам" дајете сагласност за коришћење колачића.