SearchSearch
Navigacija
Navigacija

Оснивања startup компанија у Србији, прикупљање финансијских средстава за раст и развој - научене лекције у пракси

Предавач: Никица Маринковић, серијски предузетник и дипломирани инжењер пољопривреде са специјализацијом у агро-менаџменту

Време: среда, 18. децембар 2024. у 12.30

Место: Библиотека ИБИСС

Никица Маринковић је серијски предузетник и дипломирани инжењер пољопривреде са специјализацијом у агро-менаџменту са Универзитета у Новом Саду, Србија. Има богато искуство у различитим секторима, укључујући иновације, пољопривреду и ИТ. Никица има стручност која траје више од деценије, укључујући улоге директора мале пољопривредне компаније специјализоване за производњу јагода (2008-2010), након што је унапредио своје знање о пољопривреди у Италији, Израелу и САД.

Као оснивач Zelenoo.com, стартапа за органску доставу хране од фарме до стола у Србији, Никица је показао страст према друштвеном предузетништву и иновацијама у ланцу снабдевања храном. Такође је оснивач АгроАкцелератора, инкубатора за стартап идеје у пољопривредном сектору у југоисточној Европи за студентске тимове.

Никица је и суоснивач Woolapack-а, стартапа који се фокусира на креирање органске амбалаже од овчје вуне и рециклираних материјала, који је победио на такмичењу Smart Living Challenge (категорија Eat) 2014. године. Његово предузетничко путовање укључује учешће у Investment Ready Program Academy у Бечу (2015), CEE Impact Day (2016), и ЦЕЕ All Stars na Google Campus-у у Варшави.

Године 2023, Никица је стигао до финала Светског купа у предузетништву у Ријаду, Саудијска Арабија, рангирајући се међу 40 најбољих од 30.000 стартап компанија, у организацији Global Entrepreneurship Network (GEN). Препознат је као Глобални Иноватор од стране Expo 2020 Дубаи организације.

Никица остаје страствен према друштвеном предузетништву, посебно у сектору хране и ланца снабдевања храном.

Обавештење о колачићима

ИБИСС користи аналитичке "колачиће" (енг. "cookies") за анализу коришћења сајта у циљу унапређења корисничког искуства, кликом на "Прихватам" дајете сагласност за коришћење колачића.