др Ана Подолски-Ренић

ОБРАЗОВАЊЕ:
2013. докторска дисертација, Биолошки факултет, Универзитет у Београду
2006. диплома Биолошког факултета, Универзитета у Београду

РАДНО ИСКУСТВО: Руководи Лабораторијом за молекуларну неуро-онкологију Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ - Институт од националног значаја за Републику Србију (ИБИСС). Од 2007. запослена је на ИБИСС-у на Одељењу за неуробиологију, када је стекла звање истраживач приправник; 2009. године изабрана је у звање истраживач сарадник, 2014. године у звање научни сарадник, а 2019. године у звање виши научни сарадник.

ОБЛАСТ ИНТЕРЕСОВАЊА: Проучавање механизама дејства нових антитуморских агенаса са потенцијалом за превазилажење вишеструке резистенције на лекове и развој нових терапеутских приступа у лечењу малигних тумора.

ПРОЈЕКТИ: Руководи радним пакетом пројекта из програма ИДЕЈЕ, Фонда за науку Републике Србије (TargetedResponse), као и потпројектом у оквиру стратешког пројекта САНУ (Милкинг). Учесник је на пројекту из програма ПРИЗМА, Фонда за науку Републике Србије (PhotoSCLART). Била је учесник два међународна интердисциплинарна пројекта: „Therapy optimization in glioblastoma: An integrative human-data based approach using mathematical models“ (пројекат финансиран од стране америчке фондације James S. Mc. Donnell Foundation) и „THIOREDIN“ (пројекат ERA.Net RUS+). Члан је Управног одбора COST акције CA22125 (Precision-BTC-Network), а била је заменик заменик члана Управног одбора у оквиру две COST акције: CM1407 (NATCHEMDRUGS) и CA17104 (STRATAGEM).

НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА: Награђена је стипендијом од стране European Association for Cancer Research (EACR) за учешће на ESMO конгресу у сарадњи са EACR у Мадриду, Шпанија 2017. године. Оосвојила је награду Фондације „Горан Љубијанкић“ Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство за најбољу докторску дисертацију из области молекуларне биологије објављењу у 2013. години. Награђена је стипендијом од стране COST акције BM0703 (CANGENIN) за стручно усавршавање у Фондацији за биомедицинска истраживања Академије Атине у Грчкој 2010. године.