др Миодраг Драгој

Др Миодраг Драгој је дипломирао 2013. године на Биолошком факултету Универзитета у Београду на студијској групи Молекуларна биологија и физиологија. Докторске академске студије Молекуларна биологија, Модул Молекуларна биологија еукариота уписао је школске 2013/2014 године на Универзитету у Београду – Биолошки факултет. Од јула 2014. године запослен је на Одељењу за неуробиологију Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ Универзитета у Београду.

У току израде докторске студије, свој научно истраживачки рад је реализовао кроз пројекат „Идентификација молекуларних маркера за предикцију прогресије тумора, одговора на терапију и исхода болести“ (ИИИ41031) Министарства за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије. У оквиру поменутог пројекта урадио је докторску тезу под називом „Ефекти инхибиције ЦXЦР4 рецептора и фокалне адхезионе киназе у супресији инвазије и превазилажењу резистенције код неситноћелијског карцинома плућа” и стекао академско звање доктора биолошких наука 9. октобра 2018. године. Добитник је награде Фондације „Горан Љубљианкић“ за најбољу докторску тезу из молекуларне биологије одбрањене 2018. године у Србији.

Након доктората, био је један од учесника из Србије у оквиру два међународна интердисциплинарна пројекта: „Оптимизација терапије глиобластома“ (пројекат финансиран од стране америчке фондације James S. McDonnell) и „Развој инхибитора тиоредоксин редуктазе као нових анти-канцер агенаса“ (пројекат ЕРА.Нет РУС+).

Поред тога, др Драгој руководи радним пакетима пројекта финансираних од стране Фонда за науку Републике Србије под називом „Функционална дијагностика неситноц́елијског карцинома плућа - нови концепт за унапређење персонализоване терапије у Србији“ (TargetedResponse) - ИДЕЈЕ и „Biomimetic tumor engineering to enhance drug discovery“ (BioengineeredTumor) - ПРИЗМА.