Валентина Симеуновић

Валентина Симеуновић је студент докторских студија на студијском програму Молекуларна биологија, на модулу Анимална и хумана физиологија на Биолошком факултету, Универзитета у Београду. Основне студије је завршила на Биолошком факултету, Универзитета у Београду, на студијском програму Молекуларна биологија, на модулу Молекуларна биологија и физиологија, док је мастер студије завршила на Биолошком факултету, на модулу Експериментална физиологија животиња и човека.

Валентина је запослена као истраживач приправник на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић” (ИБИСС), Институт од Националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду у Лабораторији за молекуларну неуробиологију и понашање. Њена област истраживања обухвата праћење ефекта различитих нутритивних режима (дијетална рестрикција, ферментисана храна) на бихевиоралне и молекуларне промене у мозгу, током старења. Поред овога, прате се и ефекти ових третмана на промене у мушком и женском репродуктивном систему током различитих периода живота.

Валентина је завршила обуку из Науке о лабораторијским животињама на Катедри за упоредну физиологију и екофизиологију на Биолошком факултету, Универзитета у Београду. Током 2022. године присуствовала је и летњој школи под називом Молекуларне основе за интервенције против старења (Joint IUBMB/FEBS Advanced Lecture Course ,,Molecular Targets for antiaging interventions“).

Валентина је активан члан Европског програма за сарадњу у домену научних и технолошких истраживања (COST), Федерације европских неуронаука (FENS), Друштва за неуронауке Србије (ДНС) и Друштва ALBA (The ALBA Network).