др Дина Туцовић

Др Дина Туцовић уписала је Биолошки факултет Универзитета у Београду школске 2008/2009. године, на студијској групи Молекуларна биологија и физиологија. Након завршених основних студија, завршава мастер студије на модулу Имунобиологија 2014. године. Докторске студије уписала је исте године на модулу Имунобиологија Биолошког факултета Универзитета у Београду, а докторску дисертацију одбранила је 2020. године. На Институту за биолошка истраживања “Синиша Станковић“- Институту од националног значаја за Републику Србију, запослена је од 2017. године.

Научно истраживачки рад др Дине Туцовић највећим делом обухвата испитивање имуномодулаторних ефеката ксенобиотика, пре свега кадмијума, и механизама реакције контактне преосетљивости, као и локалних и системских реакција након инфекције врстом рода Aspergillus.

У свом досадашњем научно-истраживачком раду др Дина Туцовић је учествовала у реализацији пројеката: “Имуномодулаторни ефекти ксенобиотика и биотичких фактора животне средине на популације мишоликих глодара”, које је финансирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, пројекта “Ублажавање плућне инфламације пробиотицима” који је финансирао Фонд за иновациону делатност Републике Србије и апликативног пројекта “Испитивање биолошке ефикасности препарата Протектор М-25”.

Члан је Друштва имунолога Србије.