Никола Стаменковић

Никола Стаменковић рођен је 29. априла. 1998. године у Лесковцу. Школске 2017./2018. године уписао је основне академске студије на Биолошком факултету Универзитета у Београду на студијском програму Биологија, модул Молекуларна биологија и физиологија. Основне академске студије завршио је у предвиђеном року школске 2020/2021. године као студент генерације са просечном оценом 9.93. Мастер академске студије уписао је школске 2021/2022. године на Биолошком факултету Универзитета у Београду на студијском програму Молекуларна биологија и физиологија, Модул Молекуларна биологија и биотехнологија биљака. Мастер рад на тему ,,Утицај натријум нитропрусида на физиолошки одговор кичице (Centaurium erythraea Rafn) гајене in vitro у условима стреса изазваног натријум хлоридом“ одбранио је 24. августа 2022. године са оценом 10.

Током основних студија Никола Стаменковић волонтирао је на Одељењу за микробиолошка испитивања Лабараторије за испитивање квалитета и здравствене исправности производа, Југоинспект А.Д. Београд и на Одељењу за физиологију биљака у оквиру Института за биолошка истраживања ,,Синиша Станковић“.

Докторске академске студије уписао је 2022. године на Биолошком факултету Универзитета у Београду на студијском програму Биологија, модул Молекуларна биологија и физиологија биљака. Израду докторске тезе ради на Одељењу за физиологију биљака у оквиру Института за биолошка истраживања ,,Синиша Станковић“ где је радио и израду мастер тезе, под менторством др Милане Трифуновић-Момчилов. Области чијим истраживањем се бави на докторским студијама су молекулрана биологија и физиологија биљака, интеракције биљака и других организама као и одговор биљака на дејство биотичког и абиотичког стреса.