SearchSearch
Navigacija
Navigacija

12th DrosEU Workshop Belgrade

Радни састанак European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) одржаће се 13. и 14. јуна у Институту за биолошка истраживања "Синиша Станковић". Састанак ће бити у хибридном формату са учешћем ограниченим само на регистроване чланове конзорцијума.

Са циљем развијања интеграције и размене популационо геномске информације и података основан је DrosEU као колаборативни конзорцијум истраживача и лабораторија у пољу еволуционе генетике и геномике Drosophila. Пројекат је финансиран од стране Special Topics Network (STN) гранта European Society for Evolutionary Biology (ESEB) и у мају 2017. године га је сачињавало 40 лабораторија из 19 европских земаља као и из САД, Марока и Израела. Од 2016 године сарадници Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду и Биолошког факултета, Универзитета у Београду (https://drosbeg.bio.bg.ac.rs) прикључили су се конзорцијуму и до сада допринели публиковању два рада конзорцијума у часописима високог ранга. Састанци DrosEU конзорцијума се одржавају два пута годишње са циљем размене резултата истраживања, разматрања будућег рада и сарадње на пољу адаптационе геномике Drosophila.

Програм радног састанка

Уколико неко жели да чује неко од кратких предавања (означено зелено у приложеној агенди) линк може добити на захтев од Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Обавештење о колачићима

ИБИСС користи аналитичке "колачиће" (енг. "cookies") за анализу коришћења сајта у циљу унапређења корисничког искуства, кликом на "Прихватам" дајете сагласност за коришћење колачића.