У оквиру програма Трансфер Технологије, Фонда за иновациону делатност Републике Србије, недавно је одобрен пројекат под идентификационим бројем ID 1170. Овај пројекат истражује утицај традиционалног ферментисаног напитка на здравље људи. На челу пројекта је др Александра Младеновић, научни саветник Одељења за неуробиологију ИБИСС-а, док су сарадници у пројекту др Смиља Тодоровић, научни сарадник Одељења за неуробиологију, и др Тања Вуков, научни саветник Одељења за еволуцију биологије.
Пројектом је предвиђено и патентирање корисних својстава овог напитка, а укупна вредност пројекта износи 20.000 ЕУР. Пројекат траје 12 месеци, а започео је 1. новембра 2024. године.
ИБИСС користи аналитичке "колачиће" (енг. "cookies") за анализу коришћења сајта у циљу унапређења корисничког искуства, кликом на "Прихватам" дајете сагласност за коришћење колачића.