Колеге са Одељења за физиологију биљака ИБИСС су у оквиру пројекта Центра за промоцију науке "Функционална храна 21. века – природни производи из перспективе научника" недавно одржали предавања у Ваљеву (Свечана сала гимназије, 28. 09. 2021) и Чачку (Дом културе, 29. 09. 2021).
Посетиоци су имали прилику да чују нешто више о научним истраживањима којима је потврђен корисни утицај на здравље људи најразличитијих намирница, укључујући и макрогљиве које су слушаоцима биле нарочито интересантне. Након предавања посетиоцима су добили приручник у издању ИБИСС-а који су садржи сажете информација о функционалној храни.
Раније су слична предавања одржана у различитим градовима Србије укључујући Зрењанин, Врање, Крушевац и Краљево.
ИБИСС користи аналитичке "колачиће" (енг. "cookies") за анализу коришћења сајта у циљу унапређења корисничког искуства, кликом на "Прихватам" дајете сагласност за коришћење колачића.