Foreign Agricultural Service министарства пољопривреде Сједињених Америчких Држава (FAS USDA) организовао је дводневну виртуелну регионалну конференцију са преко 300 учесника из САД, Италије, Грчке, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније на тему иновативних биотехнологија и регулаторних приступа.

Институт за биолошка истраживања “Синиша Станковић” - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду, ул. Булевар деспота Стефана бр. 142, обавештава научну и стручну јавност да је Научно веће Института на XIV редовној седници одржаној дана 16.06.2021. године, покренуло поступак за и з б о р др Марка Мирча, млађег истраживача у Одељењу за еволуциону биологију ИБИСС, у научно звање научни сарадник.
Извештај о кандидату и други изборни материјал биће доступни на увид јавности радним даном од 8 до 14 часова у библиотеци Института, у року од 30 дана од дана овог обавештења.

"Карактеризација еколошког и конзервационог статуса зидног гуштера (Podarcis muralis) у Војводини, Србија"

петак, 4. јуни 2021. године у 15.00

Библиотека ИБИСС

Због епидемиолошке ситуације број присутних на одбрани је ограничен на 15.

понедељак, 31 мај 2021 08:00

Дан Инстута 2021.

Написао

Ове године, 31. маја, наш Институт обележава 74 године рада и постојања. И ове године, као и прошле, због здрвствених ризика и пандемије, Дан Института биће обележен само научним делом, односно предавањима истраживача из научноистраживачких организација са којима ИБИСС најближе сарађује: Биолошки факултет Универзитета у Београду (др Тамара Јанакиев), Институт за медицинска истраживања - Институт од националног значаја за Републику Србију Универзитета у Београду (др сц. мед Тијана Штајнер), Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду (др Бранка Зукић), Институт за примену нуклеарне енергије Универзитета у Београду (Александра Тодоровић) и Институт за нуклеарне науке “Винча” Универзитета у Београду ( др Сања Глишић), као и предавањима наших сарадника (др Неда Аничић, др Јована Рајић, др Марија Јаковљевић, др Ања Толић и др Стоимир Коларевић).

Целокупан програм достпан је у наставку текста као и на званичном YouTube каналу Института.

Колеге са Одељења за физиологију биљака ИБИСС су у оквиру пројекта Центра за промоцију науке у уторак, 25. 05. 2021, одржали предавање у Културном центру Зрењанина.

На Светски дан пчела, 20. маја, Радио-телевизија Србије је на каналу РТС Наука почела да емитује серијал "Скривени свет пчела".

Страна 1 од 63

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11060 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent