Дневни лист "Политика" је објавила чланак о новоформираној српско-кинеској лабораторији "Један појас, један пут". Цео чланак можете прочитати на доленаведеном линку.

На Светски дан пчела, 20. маја, Радио-телевизија Србије је на каналу РТС Наука почела да емитује серијал "Скривени свет пчела".

Бранка Пејић из Одељења за генетичка истраживања ИБИСС је за BBC News на српском језику говорила о слепим мишевима, најчешћим заблудама о њима и представила је слепу мишицу Савку.

среда, 10 март 2021 10:41

Intervju sa dr Nadom Pejnović

Portal E-klinika je razgovarao sa dr Nadom Pejnović, naučnim savetnikom Odeljenja za imunologiju Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković“, u kojem je govorila o citokinskoj oluji i COVID-19.

Округли сто Друштва имунолога Србије са темом Безбедност и ефикасност вакцина против COVID-19 одржан је у четвртак, 21. 1. 2021. године на Зоом-платформи. Састанак је водио проф. Милош Марковић, Медицински факултет, Универзитет у Београду. Дискутовало се о релевантним аспектима безбедности и ефикасности тренутно расположивих вакцина против COVID-19.

Видео запис округлог стола доступан је на следећем линку: https://youtu.be/58UQ-9KjmS8

Multiple Sclerosis News Today објавио је чланак о резултатима заједничког истраживања тима наших истраживача са Одељења за имунологију, Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" и колега са Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство који је објављен у научном часопису Scientific Reports.

BBC на српском језику је објавио текст под називом Научници који гледају у пасуљ - борећи се против шетотичина.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent