четвртак, 23 мај 2024 12:12

Конференција о међународној сарадњи Кине и Србије поводом 15. годишњице од потписивања споразума за науку и технологију

У библиотеци ИБИСС-а, 20. маја, 2024. године, одржана је свечаност којом је обележена 15. годишњица потписивања Споразума за науку и технологију између НР Кине и Србије, као три године успешног рада Кинеско-српске заједничке лабораторије „Један појас, један пут“, коју су основанли Шангајски Института Materia Medica (SIMM) и ИБИСС.

На конференцији су присуствовали цењени гости:
Заменик министра Чен Ђачанг, Министарство науке и технологије Народне Републике Кине (MOST) , у пратњи колега; помоћника министра, др Марина Соковић и Ивана Вукашиновић, Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије (НИТРА); проф. др Је Јанг и сарадници SIMM-а; колеге из Вуханског института за индустријске иновације и развој (WHIIID); проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду; академик проф. др Татјана Симић, Српска академија наука и уметности (САНУ); директори и декани института и факултета из Србије, као и колеге са института и факултета Универзитета у Београду.

Током дугогодишње Кинеско-српске сарадња ИБИСС је значајно допринео јачању те веза, имплементирајући заједничке пројекте, сарадње и размене у науци и технологији. Један од тих примера јесте Заједничка лабораторија између SIMM-а и ИБИСС-а.

На конференцији, помоћник министра Чен Ђачанг (MOST) и помоћник министра Ивана Вукашиновић (НИТРА) обратили су се гостима и указали на важност сарадње између ове две земље. Директор Института, др Мирјана Михаиловић приказала је кратак преглед сарадње ИБИСС-а и НР Кине, док је проф. Је представио сарадњу између SIMM-а и ИБИСС-а, и значај Заједничке лабораторије.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent