уторак, 24 јануар 2023 09:37

СепсАнима радионица

СепсАнима радионица биће одржана 07. 2. 2023. у малој сали Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић", са почетком у 15 часова.

Радионица је део пројекта "Novel sepsis animal models", програм сарадње са дијаспором, који финансира Фонд за науку Републике Србије.

Пројекат повезује научнике са Одељења за Имунологију нашег института, др Ђорђа Миљковића и др Сузану Станисављевић, са проф. др Владимиром Бадовинцем и његовим тимом (Одељење за патологију, Универзитет у Ајови, САД).

Уводно предавање, о самом пројекту "Sepsis and autoimmunity, introduction to SepsAnima" ће испричати др Ђорђе Миљковић, са почетком у 15ч. Након тога ће др Сузана Станисављевић причати о моделу изазивања сепсе код животиња, "CLP model of sepsis". Проф. др Владимир Бадовинац ће одржати предавање под називом "Sepsis-induced alterations in T cell immunity", а затим ће докторанд са Универзитета у Ајови, Рогер Бeртон причати о свом истраживању везаном за сепсу "Sepsis Leads to Lasting Changes in Naïve CD8 T Cell Phenotype and Function". Проф. др Томас Грифит, Медицинска школа, Универзитет у Минесоти, завршиће радионицу својом презентацијом на тему "'Dirty' mice: A new addition to the sepsis toolbox".

Број места је ограничен и пријава је обавезна на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Програм радионице може се преузети овде.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent