четвртак, 26 новембар 2015 08:42

Национална стипендија "За жене у науци"

Научнице Јелена Алексић, Љубица Давидовић и Тамара Саксида овогодишње су добитнице националних стипендија у оквиру међународног програма „За жене у науци.Оне су награђене за свој изузетан научноистраживачки рад у областима математичке анализе, теорије струна и квантне теорије и имунологије.

Кратку биографију Тамаре Саксиде из Института за биолошка истраживања Синиша Станковић”, одељење Имонолгије, можете прочитати овде.

Стипендије које су добиле намењене су реализацији значајних научних истраживања која ће бити спроведена у Србији. Циљ међународног програма „За жене у науци је да широм света, а тако и у нашој земљи, подржи изванредне младе научнице које својом посвећеношћу, достигнућима и визијом доприносе напретку науке и друштва.

Програм Националних стипендија „За жене у науци" у Србији, као део истоименог међународног програма, покренут је 2010. године, у партнерству Националне комисије за сарадњу са UNESKO, Министарства за просвету, науку и технолошки развој и L’Oreala Balkan. Ове стипендије се пети пут за редом додељују у нашој земљи.

 

 

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent