четвртак, 10 децембар 2020 13:19

Друга конференција Панбалкансе алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA) и научни вебинар о борби против COVID-19

Друга конференција Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA) и научни вебинар о борби против COVID-19 одржана је 7. децембра 2020. године у организацији Шангајског института Materia Medica (SIMM), Кинеска академија наука. Онлајн конференцији присуствовао је велики број професора и научника из 13 земаља (Кина, Србија Северна Македонија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Албанија, Грчка, Бугарска, Мађарска, Румунија, Португал и Турска).

PANDA алијанси придружила су се четири нова члана из Португалије, Румуније, Турске и Грчке. На конференцији и вебинару представљена су досадашња истраживања и сазнања о SARS-CoV-2 вирусу, развоју серолошких тестова за детекцију вируса, скринингу потенцијалних анти-covid лекова као и истраживања везана за развој вакцина која ће нам помоћи у борби против COVID-19.

Поред тога, на коференцији, проф. Ye Yang, председник PANDA савета, заменик секретара Шангајског института Materia Medica (SIMM), и Zhuang Yan, директор одељења за међународну организацију, Биро за међународну сарадњу, Кинеска академија наука, званично су отворили Шангајски PANDA секретаријат.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent