Nagrada Fondacije "Goran Ljubijankić" za master rad u 2016.

Jovana Ilić je dobila nagradu Fondacije "Goran Ljubijankić" za master rad u 2016. "Ispitivanje antitumorskog delovanja tetrafenilstanana vezanog za mezoporozni materijal SBA-15 u modelu humanog i mišjeg melanoma in vitro" urađen pod mentorstvom dr Danijele Maksimović-Ivanić, Grupa za imunoonkologiju, Odeljenje za imunologiju.

Ciklus predavanja: "Mikrobiota u zdravlju i bolesti"

Najavljujemo predavanja o mikrobioti koja ce se održati na Kolarcu, a koja je u saradnji sa Predavačkim centrom ove ustanove organizovalo Odeljenje za imunologiju.

 

Nagrada za promociju Svetskog dana imunologije 2016.

Društvo imunologa Srbije (tj. grupa sa Odeljenja za imunologiju) nagrađeno je novčanom nagradom za najbolju temu kampanje ovogodišnje promocije Svetskog dana imunologije. Nagradu je dodelila Međunarodna asocijacija imunoloških društava na Svetskom kongresu imunologije u Melburnu 23. avgusta 2016.

Ovde možete pročitati zvanično obaveštenje o ovoj nagradi.

Promocija imunoterapije

U okviru međunarodne akcije promocije imunoterapije organizovane od strane IUIS (Internacionalno udruženje imunoloških društava), saradnici Odeljenja za imunologiju IBISS su tokom maja i juna osmislili i realizovali niz akcija popularizacije imunoterapije.

Značaj i potencijal imunoterapije predstavljen je na televiziji i radiju. Posebna pažnja posvećena je informisanju srednjoškolaca o ovoj temi. U tom smislu organizovana su interaktivna predavanja u nekoliko srednjih škola, u okviru Molekularnog društva Srbije i u Istraživačkoj stanici Petnica.

Kratak film o celom projektu napravljen je u Savremenoj gimnaziji iz Beograd i dostupan je na ovom linku https://goo.gl/eXGJpF

 

VII naučni skup Društva imunologa Srbije

VII naučni skup Društva imunologa Srbije će se održati 27. i 28. aprila 2016. godine u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Ovde možete preuzeti program skupa.

Sastanak COST akcije BM1305

Sastanak COST akcije BM1305 Action to Focus and Accelerate Cell-based Tolerance-inducing Therapies će se održati u Beogradu od 09-11. maja 2016.

Najavljeni program sastanka:

Sastanak 9-10. maj 2016.

Workshop 11. maj 2016.

Zainteresivani za učešće u radu sastanka mogu prijaviti na sledećem linku:

http://www.afactt.eu/join-us/

Posebno se pozivaju mlađe koleginice i kolege da se prijave za workshop planiran za 11. maj (krajnji rok za prijave je pomeren, tako da su prijave još uvek moguće).

Nagrada Fondacije "Goran Ljubijankić" za najbolji doktorat u oblasti molekularne biologije za 2015.

Dr Mirna Bulatović je jedan od dobitnika nagrade Fondacije "Goran Ljubijankić" za najbolji doktorat u oblasti molekularne biologije za 2015. godinu sa doktorskom tezom pod nazivom "Ispitivanje antitumorskog delovanja 6-[trifenilstanil]-1-heksanola vezanog za mezoporozni nanomaterijal SBA-15 u modelu mišjeg melanoma in vitro i in vivo"

Nacionalna stipendija "Za žene u nauci" za Tamaru Saksidu

Dr Tamara Saksida, viši istaživač odeljenja za imunologiju IBISS, je dobitnica nacionalne stipendije Za žene u nauci za 2015. godinu koje dodeljuje kompanija L'Oréal Balkan u saradnji sa Nacionalnom komisijom za saradnju sa UNESCO-m i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent