Награда Фондације "Горан Љубијанкић" за мастер рад у 2016.

Јована Илић је добила награду Фондације "Горан Љубијанкић" за мастер рад у 2016. "Испитивање антитуморског деловања тетрафенилстанана везаног за мезопорозни материјал СБА-15 у моделу хуманог и мишјег меланома in vitro" урађен под менторством др Данијеле Максимовић-Иванић, Група за имуноонкологију, Одељење за имунологију.

Циклус предавања: "Микробиота у здрављу и болести"

Најављујемо предавања о микробиоти која це се одржати на Коларцу, а која је у сарадњи са Предавачким центром ове установе организовало Одељење за имунологију.

Награда за промоцију Светског дана имунологије 2016.

Друштво имунолога Србије (тј. група са Одељења за имунологију) награђено је новчаном наградом за најбољу тему кампање овогодишње промоције Светског дана имунологије. Награду је доделила Међународна асоцијација имунолошких друштава на Светском конгресу имунологије у Мелбурну 23. августа 2016.

Овде можете прочитати званично обавештење о овој награди.

Промоција имунотерапије

У оквиру међународне акције промоције имунотерапије организоване од стране ИУИС (Интернационално удружење имунолошких друштава), сарадници Одељења за имунологију ИБИСС су током маја и јуна осмислили и реализовали низ акција популаризације имунотерапије. Значај и потенцијал имунотерапије представљен је на телевизији и радију. Посебна пажња посвећена је информисању средњошколаца о овој теми. У том смислу организована су интерактивна предавања у неколико средњих школа, у оквиру Молекуларног друштва Србије и у Истраживачкој станици Петница.

Кратак филм о целом пројекту направљен је у Савременој гимназији из Београд и доступан је на овом линку https://goo.gl/eXGJpF

 

VII научни скуп Друштва имунолога Србије

VII научни скуп Друштва имунолога Србије ће се одржати 27. и 28. априла 2016. године у Српској академији наука и уметности.

Овде можете преузети програм скупа.

Састанак COST акције BM1305

Састанак COST акције BM1305 Action to Focus and Accelerate Cell-based Tolerance-inducing Therapies ће се одржати у Београду од 09-11. маја 2016.

Најављени програм састанка:

Састанак 9-10. мај 2016.

Workshop 11. мај 2016.

Заинтересивани за учешће у раду састанка могу пријавити на следећем линку:

http://www.afactt.eu/join-us/

Посебно се позивају млађе колегинице и колеге да се пријаве за wорксхоп планиран за 11. мај (крајњи рок за пријаве је померен, тако да су пријаве још увек могуће).

Награда Фондације "Горан Љубијанкић" за најбољи докторат у области молекуларне биологије за 2015.

Др Мирна Булатовић је један од добитника награде Фондације "Горан Љубијанкић" за најбољи докторат у области молекуларне биологије за 2015. годину са докторском тезом под називом "Испитивање антитуморског деловања 6-[трифенилстанил]-1-хексанола везаног за мезопорозни наноматеријал СБА-15 у моделу мишјег меланома in vitro и in vivo"

Национална стипендија "За жене у науци" за Тамару Саксиду

Др Тамара Саксида, виши истаживач одељења за имунологију ИБИСС, је добитница националне стипендије За жене у науци за 2015. годину које додељује компанија L'Oréal Balkan у сарадњи са Националном комисијом за сарадњу са UNESCO-м и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11060 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent