petak, 12 jul 2019 13:04

OpenAire - Spisak radova projekata MPNT na jednom mestu

Da li ste znali da su projekti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije integrisani u platformu Evropske komisije OpenAire?

OpenAire je platforma koju je razvila Evropska komisija u cilju otvaranja pristupa rezultatima istraživanja finansiranih iz javnih fondova u Evropi.

Srbija jeste u Evropi tako da su i porojekti našeg ministarstva uključeni u ovu platformu. Platforma kupi podatke repozitorijuma koji svoje podatke čuvaju na interoperabilan način. Naš RADaR je takav.

To znači da ukoliko ste u RADaR arhivirali rad koji je vezan za vaš projekat, upisali naziv projekta na mašinski čitljiv način, taj rad će ovde biti prikazan i linkovan.

Ako želite da vidite spisak radova trenutno vezanih za vaš projekat, ukucajte broj projekta u polje za pretraživanje i dobićete podatke. Ove podatke možete da integrišete u stranicu vašeg projekta i ona će se automatski učitavati svaki put kada se stranica projekta poseti. Ovako to izgleda na stranici projekta OI173003.

Sada se svi istraživači IBISS-a mogu registrovati na RADaR i sami unositi svoje radove. Administraciju svakog unosa proverava bibliotekar IBISS-a i konačno objavljuje svaki rad u RADaR-u. Uputstvo za registraciju i predaju rada dostupan je na ovom linku: https://bit.ly/2xJpHvU

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent