SearchSearch
Navigacija
Navigacija

Vesti i događaji

Dr Momir Paunović, naučni savetnik Odeljenja za hidroekologiju i zaštitu voda, predstaviće planove za očuvanje ovih prirodnih oaza i potencijalne lokacije za zaštitu, a predstavnici projekta “EU za Zelenu agendu” će predstaviti mogućnosti za očuvanje vlažnih staništa i biodiverziteta koje ova inicijativa nudi.
Ovo je prilika za ljubitelje prirode da saznaju više o tome kako vlažna staništa pomažu očuvanju biodiverziteta i prirodnoj filtraciji voda.

"Uticaj suplementacije ribljim uljem na metabolizam holesterola u mrežnjači miša tokom fiziološkog starenja i u modelu Alchajmerove bolesti"

Sreda, 20. novemvar 2024. godine u 12:00

Biblioteka IBISS

Predavač: Prof. dr. Max Nieuwdorp, Univerzitetski Medicinski Centar Amsterdam, Holandija

Vreme: petak, 15. novembar 2024. u 10.00

Mesto: Biblioteka IBISS

Napredni grantovi Evropskog istraživačkog saveta (ERC Advanced Grant) nude evropskim istraživačima priliku da se bave ambicioznim projektima koji mogu dovesti do velikih naučnih otkrića. Prof. dr Max Nieuwdorp, sa Univerzitetskog Medicinskog centra Amsterdam, Holandija, dobio je ERC Advanced Grant od 2,5 miliona evra 2024. godine za sveobuhvatnu studiju o uzrocima prekomerne proizvodnje alkohola kao rezultat poremećenog mikrobioma creva. Njegov projekat ima za cilj da pronađe novi način lečenja masne bolesti jetre i inflamacije u jetri. Kao deo STRIMHealth projekta, prof. Nieuvdorp će podeliti svoj put do uspešnog finansiranja ERC-a, kao i korisne savete i trikove.

Predavač: Janko Ž. Nikolić, MD, Ph.D. Bowman Professor and Head, Department of Immunobiology; Co-Director, University of Arizona Center on Aging; Director, the Aegis Consortium for Pandemic-Free Future; University of Arizona College of Medicine-Tucson

Vreme: četvrtak, 14. novembar 2024. u 12.00

Mesto: Biblioteka IBISS

Obaveštenje o kolačićima

IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.