Teodora Komazec

Teodora Komazec je završila osnovne akademske studije na Biološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu na modulu „Molekularna biologija i fiziologija“ 2019. godine. Na istom fakultetu 2020. završava master akademske studije na modulu „Imunobiologija“ pod naslovom “Ispitivanje antiproliferativnog potencijala odabranih derivata piridona na HCT-116 i MDA-MB-231 ćelijskim linijama“, a 2021. upisuje doktorske studije na modulu „Ćelijska i molekularna onkologija“. Od aprila 2022. zaposlena je u Odeljenju za imunologiju na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković" – Institutu od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

Teodora je deo projektnog tima projekta u okviru programa PRIZMA (ADVANCED) finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije, kao i projekta bilateralne saradnje sa Nemačkom službom za akademsku razmenu (DAAD).

Član je većeg broja nacionalnih i medjunarodnih društava među kojima su: Srpsko društvo istraživača raka (SDIR), Evropsko udruženje za istraživanje raka (EARC), Srpsko društvo za molekularnu biologiju (MolBioS), Klub mladih imunologa Srbije (KMIS), Mladi evropske federacije imunoloških društava (yEFIS), Biohemijsko društvo Srbije (BDS), Evropska federacija biohemijskih društava (FEBS) i Srpsko društvo za imunologiju, molekulsku onkologiju i regenerativnu medicinu (SDIOR).

Njena istraživačka interesovanja su: biologija tumora, eksperimentalna onkologija, ispitivanje antitumorske aktivnosti novosintetisanih jedinjenja in vitro i in vivo, tumorska imunologija, praćenje odgovora tumora i tumorske mikrosredine na primenu potencijalnih terapeutika, istraživanje molekularnih mehanizama i signalnih puteva uključenih u regulaciju kancera.