SearchSearch
Navigacija
Navigacija

12th DrosEU Workshop Belgrade

Radni sastanak European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) održaće se 13. i 14. juna u Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković". Sastanak će biti u hibridnom formatu sa učešćem ograničenim samo na registrovane članove konzorcijuma.

Sa ciljem razvijanja integracije i razmene populaciono genomske informacije i podataka osnovan je DrosEU kao kolaborativni konzorcijum istraživača i laboratorija u polju evolucione genetike i genomike Drosophila. Projekat je finansiran od strane Special Topics Network (STN) granta European Society for Evolutionary Biology (ESEB) i u maju 2017. godine ga je sačinjavalo 40 laboratorija iz 19 evropskih zemalja kao i iz SAD, Maroka i Izraela. Od 2016 godine saradnici Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" - Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu i Biološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu (https://drosbeg.bio.bg.ac.rs) priključili su se konzorcijumu i do sada doprineli publikovanju dva rada konzorcijuma u časopisima visokog ranga. Sastanci DrosEU konzorcijuma se održavaju dva puta godišnje sa ciljem razmene rezultata istraživanja, razmatranja budućeg rada i saradnje na polju adaptacione genomike Drosophila.

Program radnog sastanka

Ukoliko neko želi da čuje neko od kratkih predavanja (označeno zeleno u priloženoj agendi) link može dobiti na zahtev od Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Obaveštenje o kolačićima

IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.