SearchSearch
Navigacija
Navigacija

Dobitnik prestižne muzejske nagrade “Mihailo Valtrović” za najbolji projekat “Hilandarski medicinski kodeks i srpska srednjovekovna medicina”

Dr Snežana Jarić, naučna savetnica Instituta, zajedno sa dr Aleksandrom Savić, muzejskom savetnicom Prirodnjačkog muzeja, dobitnica je prestižne muzejske nagrade „Mihailo Valtrović“ u kategoriji - Pojedincu ili autorskom timu za projekat „Hilandarski medicinski kodeks i srpska srednjovekovna medicina“.

Ovo značajno priznanje dodeljeno je za izuzetne rezultate u stručnom radu, ostvarene tokom 2023. godine. Projekat uključuje izložbu, prateću monografiju i niz dodatnih programa, s ciljem da se javnosti približe znanja srpske srednjovekovne medicine i farmacije. Projekat je posebno bio fokusiran na predstavljanje rukopisa - „Hilandarski medicinski kodeks“, jednog od najznačajnijih dokumenata srpske srednjovekovne medicine, farmacije i botanike.

Dodela nagrada je održana u ponedeljak, 30. septembra 2024. godine u Svetosavskom domu u porti Sabornog hrama u Nišu, na Svečanoj skupštini Muzejskog društva Srbije. Nagrade su uručile Gordana Pajić, muzejska savetnica i predsednica Muzejskog društva Srbije, i Marina Vlaisavljević, muzejska savetnica i članica Komisije za dodelu nagrada.

  • 01. Muzejska nagrada “Mihailo Valtrović” 2024
  • 02. Muzejska nagrada “Mihailo Valtrović” 2024
  • 03. Muzejska nagrada “Mihailo Valtrović” 2024
  • 04. Muzejska nagrada “Mihailo Valtrović” 2024

 

Obaveštenje o kolačićima

IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.