U okviru programa Transfer Tehnologije, Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, nedavno je odobren projekat pod identifikacionim brojem ID 1170. Ovaj projekat istražuje uticaj tradicionalnog fermentisanog napitka na zdravlje ljudi. Na čelu projekta je dr Aleksandra Mladenović, naučni savetnik Odeljenja za neurobiologiju IBISS-a, dok su saradnici u projektu dr Smilja Todorović, naučni saradnik Odeljenja za neurobiologiju, i dr Tanja Vukov, naučni savetnik Odeljenja za evoluciju biologije.
Projektom je predviđeno i patentiranje korisnih svojstava ovog napitka, a ukupna vrednost projekta iznosi 20.000 EUR. Projekat traje 12 meseci, a započeo je 1. novembra 2024. godine.
IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.