Predavač: dr Jelena Savić, Odeljenje za fiziologiju biljaka IBISS
Vreme: sreda, 6. novembar 2024. u 13.00
Mesto: Biblioteka IBISS
Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), osnovan je od strane Evropske unije kao nezavisno telo čiji je cilj jačanje konkurentnosti Evrope u sferi inovacija. Od oktobra meseca IBISS je postao član EIT sekcije Food, najveće svetske mreže kroz koju se generišu i razvijaju inovacije u proizvodnji hrane, poljoprivredi, istraživanju i promociji prirodnih proizvoda i srodnih tema. Sa tim u vezi definisana su i tri prioritetna pravca:
1. Healthier lives through food
2. Reducing risk for a fair and resilient food system
3. Net zero food system.
O EIT Food organizaciji, značaju partnerstva za IBISS i mogućim modelima finansiranja istraživanja, upoznaće vas članovi našeg EIT Food tima.
Utiske sa godišnje EIT Food konferencije, Next Bite 2024, nedavno održane u Rimu preneće nam dr Jelena Savić i dr Nina Devrnja.
IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.