dr Miodrag Dragoj

Dr Miodrag Dragoj je diplomirao 2013. godine na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na studijskoj grupi Molekularna biologija i fiziologija. Doktorske akademske studije Molekularna biologija, Modul Molekularna biologija eukariota upisao je školske 2013/2014 godine na Univerzitetu u Beogradu – Biološki fakultet. Od jula 2014. godine zaposlen je na Odeljenju za neurobiologiju Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ Univerziteta u Beogradu.

U toku izrade doktorske studije, svoj naučno istraživački rad je realizovao kroz projekat „Identifikacija molekularnih markera za predikciju progresije tumora, odgovora na terapiju i ishoda bolesti“ (III41031) Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije. U okviru pomenutog projekta uradio je doktorsku tezu pod nazivom „Efekti inhibicije CXCR4 receptora i fokalne adhezione kinaze u supresiji invazije i prevazilaženju rezistencije kod nesitnoćelijskog karcinoma pluća” i stekao akademsko zvanje doktora bioloških nauka 9. oktobra 2018. godine. Dobitnik je nagrade Fondacije „Goran Ljubljiankić“ za najbolju doktorsku tezu iz molekularne biologije odbranjene 2018. godine u Srbiji.

Nakon doktorata, bio je jedan od učesnika iz Srbije u okviru dva međunarodna interdisciplinarna projekta: „Optimizacija terapije glioblastoma“ (projekat finansiran od strane američke fondacije James S. McDonnell) i „Razvoj inhibitora tioredoksin reduktaze kao novih anti-kancer agenasa“ (projekat ERA.Net RUS+).

Pored toga, dr Dragoj rukovodi radnim paketima projekta finansiranih od strane Fonda za nauku Republike Srbije pod nazivom „Funkcionalna dijagnostika nesitnoćelijskog karcinoma pluća - novi koncept za unapređenje personalizovane terapije u Srbiji“ (TargetedResponse) - IDEJE i „Biomimetic tumor engineering to enhance drug discovery“ (BioengineeredTumor) - PRIZMA.