Valentina Simeunović

Valentina Simeunović je student doktorskih studija na studijskom programu Molekularna biologija, na modulu Animalna i humana fiziologija na Biološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Osnovne studije je završila na Biološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, na studijskom programu Molekularna biologija, na modulu Molekularna biologija i fiziologija, dok je master studije završila na Biološkom fakultetu, na modulu Eksperimentalna fiziologija životinja i čoveka.

Valentina je zaposlena kao istraživač pripravnik na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković” (IBISS), Institut od Nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu u Laboratoriji za molekularnu neurobiologiju i ponašanje. Njena oblast istraživanja obuhvata praćenje efekta različitih nutritivnih režima (dijetalna restrikcija, fermentisana hrana) na bihevioralne i molekularne promene u mozgu, tokom starenja. Pored ovoga, prate se i efekti ovih tretmana na promene u muškom i ženskom reproduktivnom sistemu tokom različitih perioda života.

Valentina je završila obuku iz Nauke o laboratorijskim životinjama na Katedri za uporednu fiziologiju i ekofiziologiju na Biološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Tokom 2022. godine prisustvovala je i letnjoj školi pod nazivom Molekularne osnove za intervencije protiv starenja (Joint IUBMB/FEBS Advanced Lecture Course ,,Molecular Targets for antiaging interventions“).

Valentina je aktivan član Evropskog programa za saradnju u domenu naučnih i tehnoloških istraživanja (COST), Federacije evropskih neuronauka (FENS), Društva za neuronauke Srbije (DNS) i Društva ALBA (The ALBA Network).