четвртак, 16 март 2023 10:19

Отворена врата Одељења за неуробиологију поводом Недеље свести о мозгу

У оквиру Недеље свести о мозгу, која је реализована у организацији Студентске секције за Неуронауке Друштва за Неуронауке Србије, студенти и средњошколци имали су прилику да посете лабораторије Одељења за неуробиологију Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“.

Сарадници Лабораторије за неуроонкологију, Лабораторије за неурохемију и Лабораторије за молекуларну неуробиологију угостили су млађе колеге и упознали их са темама и методама којима се баве у својим истраживањима.

Студентска секција за неуронауке Друштва за неуронауке Србије већ 12. годину заредом организује Недељу свести о мозгу, која представља догађај посвећен популаризацији науке и значају медицине, психологије и биологије кроз предавања, изложбе и радионице. Манифестација се одржава широм света током треће недеље марта. Програм је намењен свим узрастима, а годишње посети преко 3.000 посетилаца.

Овогодишња Недеља свести о мозгу, под називом „Страх – покретачка снага у природи“, одржава се од 13. до 19. марта. У савременом свету о страху се говори само у негативном контексту, али да ли је страх увек лош? Кроз мултидисциплинарни приступ, Студентска секција за неуронауку представља концепт страха кроз следеће целине: еволуција страха, анатомија страха, страх код животиња, ПТСП, епигенетика, филозофски и културолошки аспект страха као и лечење и психотерапија.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent