dr Jasmina Glamočlija

Jasmina Glamočlija, doktor bioloških nauka, naučni savetnik. Mikolog, istraživač u oblasti biologijе gljiva, biljaka, hemijе prirodnih proizvoda, metabolomikе i farmakološke aktivnosti prirodnih matrica. Diplomske, magistarske i doktorske studije završila je na Biološkom fakultetu, Univerzitet u Beogradu.

Zaposlena od 1990. godine u IBISS-u. Učestvovala je u 11 nacionalnih i 9 međunarodnih projekata, kao istraživač i rukovodilac tima Laboratorija za mikologiju i na više od 100 nacionalnih i međunarodnih konferencija. Autor je i koautor više od 230 radova u međunarodnim recenziranim časopisima sa preko 6226 citata; sa h indeksom 41. Bila je angažovana kao recenzent u 50 različitih međunarodnih časopisa i nekoliko projekata (bilateralnih i multilateralnih) za Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije; gostujući je urednik u Journal of Fungi, član uredničkog odbora časopisa Natural Medicinal Materials; bila član Radne grupe za izbor kandidata na konkursu za Nacionalne stipendije „Za žene u nauci“ 2020. i 2021. godine, u organizaciji L'Oreal Balkan.

Dr Jasmina Glamočlija je recenzirala pet knjiga, bila član komisije i učesnik u izradi desetak doktorskih disertacija i velikog broja master radova.

Osvojila je drugo mesto na takmičenju “Najbolja tehnološka inovacija” 2019. godine.

Prema referentnim podacima Google Scholar iz 2019. godine, dr Glamočlija se nalazila na listi 100 najbolje citiranih naučnika u Srbiji, a prema podacima Univerziteta Stenford i bazi Scopus iz 2021. i 2022. godine, nalazi se na listi najcitiranijih autora u 2020, 2021. i 2022.

Članstva u društvima: Mikološko društvo Srbije (osnivač i predsednik od 2008. do 2014. god), British Mycological Society, International Society for Fungal Conservation, Srpsko biološko društvo, Društva fiziologa biljaka Srbije, Udruženje mikrobiologa Srbije, Federation of European mikrobiological societies (FEMS), Srpsko Društvo za mikroskopiju, European Microscopy Society, ISHAM-International Society of Human and Animal Mycology, Serbian Society for Molecular Biology, IUBMB (International union for biochemistry and molecular biology).