SearchSearch
Navigacija
Navigacija

Projekat IBISS-a odobren za finasiranje po programu "EU za zelenu agendu u Srbiji" – UNDP

U okviru poziva "EU za zelenu agendu u Srbiji" - Izazov za inovativna rešenja za zelenu tranziciju srpske privrede, Delegacija Evropske unije u Srbiji će finansirati projekat na kome je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković" nosilac projekta.

Koordinatori projekta "Pilot projekat fitoremedijacije otpadnih voda vinarije Pusula upotrebom veštačkih močvara" su dr Uroš Živković i dr Maja Raković.
Program "EU za zelenu agendu u Srbiji" finansira i tehnički podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije, a u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom, sa dodatnim finansiranjem obezbeđenim od strane vlada Švedske, Švajcarske i Republike Srbije.
Ostali učesnici projekta su dr Nataša Barišić Klisarić, Odeljenje za evolucionu biologiju i dr Nataša Popović, Odeljenja za hidroekologiju i zaštitu voda IBISS. Na projektu učestvuju i kolege sa Katedre za hidrotehniku i vodno ekološko inženjerstvo Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Aleksandar Đukić i dr Vladana N. Rajaković-Ognjanović.
Projekat će se realizovati u saradnji sa vinarijom „Pusula“ iz Miličinica kod Valjeva.

Pilot projekat Pusula vinograd

Obaveštenje o kolačićima

IBISS koristi analitičke "kolačiće" (eng. "cookies") za analizu korišćenja sajta u cilju unapređenja korisničkog iskustva, klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.